Προληπτική Διατήρηση Γονιμότητας

Προστασία της γονιμότητας στην πάροδο του χρόνου

Διασφάλισε την δυνατότητα να δημιουργήσεις τους δικους σου απογόνους

Ο σύγχρονος άνδρας καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει αντίξοους παράγοντες που ενδέχεται να απειλούν την γονιμότητά του.

Προληπτική Διατήρηση Γονιμότητας

Το άγχος, η μόλυνση του φυσικού περιβάλλοντος, οι επιβαρυμένες συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος, η πολύωρη καθιστική στάση, η παχυσαρκία, η μη ισορροπημένη διατροφή, κάποιες συνήθειες του καθημερινού τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα και η υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ, αποτελούν μερικούς από τους πιθανούς λόγους που μπορεί να προκαλέσουν σταδιακή μείωση της ποιότητας του ανδρικού σπέρματος. Η επίδραση είναι αυξητικά ανάλογη με την πάροδο του χρόνου και εντείνεται επιπλέον με την πρόοδο της ηλικίας.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου ότι σήμερα η πλειονότητα των αναπαραγωγικά ώριμων ανδρών αναβάλλουν την δημιουργία οικογένειας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι στο παρελθόν. Η πρόοδος των βιοϊατρικών επιστημών παρέχει την δυνατότητα προστασίας από τις δυσμενείς προοπτικές για την ανδρική γονιμότητα, ‘παγώνοντας’ τον χρόνο. 

Πότε εφαρμόζεται η προληπτική κρυοσυντήρηση σπερματος

Η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται κυρίως στις περιπτώσεις ανδρών αναπαραγωγικής ηλικίας, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα δημιουργήσει ή ολοκληρώσει την οικογένειά τους και:

sperm-cells

Αν ανήκετε σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, καλό θα είναι να σκεφτείτε σοβαρά την πιθανότητα εφαρμογής της μεθόδου. Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε στην επιλογή σας, παρέχοντας πληροφορίες πάνω σε εύλογα ερωτήματα που γεννώνται σχετικά με τη διαδικασία.

Θέλεις να κρυοσυντηρήσεις το σπέρμα σου;

faq-icon

Έχετε ερωτήσεις, έχουμε απαντήσεις.