Θεραπευτική Κρυοσυντήρηση Σπέρματος

Κρυοσυντήρηση σπέρματος στο πλαίσιο ισχυρής χημικής ή ακτινολογικής θεραπείας

Θεραπευτική Κρυοσυντήρηση Σπέρματος

Σε ποιές περιπτώσεις εφαρμόζεται η κρυοσυντήρηση σπέρματος

Η κρυοσυντήρηση σπέρματος συνιστάται σε περιπτώσεις ανδρών, οι οποίοι πρόκειται να εκτεθούν σε τοξικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες ή να υποβληθούν σε χειρουργικές ή άλλους είδους ιατρικές θεραπείες, που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στη γονιμότητα.

Η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται στις περιπτώσεις ανδρών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποια νεοπλασματική νόσο και δεν έχουν ακόμα δημιουργήσει ή ολοκληρώσει την οικογένειά τους πριν από την έναρξη της θεραπείας.

Η αντινεοπλασματική θεραπεία (χειρουργική, χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία) ενέχει την πιθανότητα προσωρινής ή μόνιμης απώλειας της γονιμότητας. Δεν είναι, ωστόσο, δυνατόν να προβλεφθεί με ακρίβεια ο βαθμός σοβαρότητας της επίδρασης στο γονιμοποιητικό δυναμικό του ασθενούς ή η χρονική της διάρκεια. 

Η απόφαση για την κρυοσυντήρηση σπέρματος είναι πολύ σημαντική

Η κρυοσυντήρηση σπέρματος συνιστάται σε περιπτώσεις ανδρών, οι οποίοι πρόκειται να εκτεθούν σε τοξικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες ή να υποβληθούν σε χειρουργικές ή άλλους είδους ιατρικές θεραπείες, που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στη γονιμότητα. Αν δεν είστε βέβαιοι για την πιθανότητα επίδρασης μίας θεραπευτικής αγωγής στη γονιμότητά σας, συζητήστε το θέμα πρώτα με τον θεράποντα ιατρό σας. 

Αν είστε παντρεμένος ή βρίσκεστε σε μία σοβαρή σχέση, είναι απαραίτητη και η έγγραφη συναίνεση της συζύγου/συντρόφου σας. Επίσης, αν δεν έχετε συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας, και οι δύο γονείς σας θα πρέπει να συμμετάσχουν στην απόφασή σας και να συναινέσουν εγγράφως.

Θέλεις να κρυοσυντηρήσεις το σπέρμα σου;

faq-icon

Έχετε ερωτήσεις, έχουμε απαντήσεις.