Οφέλη - Κοινωνικό Αποτύπωμα

Η δωρεά σπέρματος είναι μία πράξη γενναιοδωρίας και κοινωνικής προσφοράς

Πρόσφερε τη δυνατότητα της δημιουργίας μίας νέας ζωής

Όπως η δωρεά αίματος ή η δωρεά οργάνων, η δωρεά σπέρματος προσφέρει τη δυνατότητα της δημιουργίας μίας νέας ζωής. Η συμβολή των δοτών σε αυτή τη διαδικασία είναι τεράστια. Χωρίς τη δική τους συνεισφορά, δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο ζωής, το οποίο χαρίζει τη μεγαλύτερη ευτυχία για κάποιους ανθρώπους: τη βίωση της μητρότητας και πατρότητας. Οι δότες γεννητικού υλικού είναι ξεχωριστοί άνθρωποι που με την προσφορά τους συμβάλλουν στη λύση ενός σημαντικού προβλήματος της σύγχρονης κοινωνίας: την υπογονιμότητα. 

Η υπογεννητικότητα αποτελεί μία απόρροια της υπογονιμότητας και προβληματίζει διεθνώς όλες τις χώρες που βλέπουν τον πληθυσμό τους να γερνά με ραγδαίους ρυθμούς. Η δωρεά γεννητικού υλικού μπορεί να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα αυτό και να χαρίσει παιδιά σε υπογόνιμες γυναίκες χωρίς σύντροφο ή σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα ανδρικής υπογονιμότητας, που έχουν επανειλημμένα βιώσει την αποτυχία σε προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Η διαδικασία είναι απλή και περιλαμβάνει πολλαπλά πλεονεκτήματα.

Αν είσαι νέος, υγιής και επιθυμείς να κάνεις με τις πράξεις σου τη διαφορά, μπορείς να συμβάλλεις θετικά στην αντιμετώπιση ενός σημαντικού κοινωνικού προβλήματος.

cryosperm-ofeli

ΔΩΡΕΑΝ ΚΡΥΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ

Δωρεάν κρυοσυντήρηση σπέρματος ως προληπτική κίνηση διατήρησης γονιμότητας για το μέλλον

sperm-tube-1

ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Δωρεάν επιλεγμένες εργαστηριακές εξετάσεις σπέρματος και αίματος και εξειδικευμένοι γενετικοί έλεγχοι

hnad-holding-heart

ΗΘΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ηθική ικανοποίηση για μία πράξη ουσιαστικής βοήθειας και κοινωνικής συνεισφοράς

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Οικονομική αποζημίωση για τα έξοδα συμμετοχής στο πρόγραμμα (βάσει του νόμου 3305/2005)

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάς σπέρματος είναι εθελοντική και δεν αμείβεται (άρθρο 8 του ν.3305/2005). Οι δότες σπέρματος αποζημιώνονται μόνο για τις δαπάνες που αφορούν στα έξοδα μετακίνησης και κάθε θετική ζημία τους για την παρουσία τους στην Τράπεζα Σπέρματος προκειμένου να διενεργήσουν τη λήψη του σπέρματος.

Θέλεις να γίνεις δότης;

faq-icon

Έχετε ερωτήσεις, έχουμε απαντήσεις.