Ποιοί είμαστε

Η ‘ΚΡΥΟΓΟΝΙΑ’ είναι Τράπεζα Κρυοσυντήρησης βιολογικού υλικού, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της Κατάψυξης και Κρυοσυντήρησης σπέρματος από το 2012. Στελεχώνεται από ειδικευμένους επιστήμονες στον τομέα της Εργαστηριακής Σπερματολογίας, με πολυετή πείρα, αποκτηθείσα σε έγκριτα κέντρα της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Αντικείμενό της αποτελεί η παροχή υπηρεσιών κατάψυξης, κρυοσυντήρησης και διάθεσης ανδρικού σπέρματος για ομόλογη ή ετερόλογη χρήση.

Είναι μια Ελληνική Τράπεζα Σπέρματος, ο σχεδιασμός και η λειτουργία της οποίας βασίζεται σε προδιαγραφές Ευρωπαϊκού τύπου. Οι εγκαταστάσεις της περιλαμβάνουν ειδικό χώρο δειγματοληψίας και σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις ελέγχου, κατάψυξης και κρυοσυντήρησης των δειγμάτων.

Η ΚΡΥΟΓΟΝΙΑ παρέχει:
Υπηρεσίες κατάψυξης και κρυοσυντήρησης σπέρματος για ομόλογη χρήση, σε περιπτώσεις ανδρών, οι οποίοι:

  • Πρόκειται να εκτεθούν σε τοξικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες ή να υποβληθούν σε χειρουργικές ή άλλους είδους ιατρικές θεραπείες (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες), που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στη γονιμότητα.
  • Πρόκειται να υποβληθούν σε μεθόδους ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (σπερματέγχυση–εξωσωματική γονιμοποίηση) με τις συζύγους τους και αδυνατούν να παράσχουν το δείγμα σε προγραμματισμένο χρόνο ή ενδέχεται να απουσιάζουν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
  • Έχουν ήδη υποβληθεί επιτυχώς σε θεραπεία βελτίωσης της ποιότητας του σπέρματος με πιθανά μη διατηρήσιμα αποτελέσματα.
  • Πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργική συλλογή σπερματοζωαρίων από όρχι ή επιδιδυμίδα, εφ’όσον η διαδικασία επιτύχει τη λήψη επαρκούς ποσότητας σπερματοζωαρίων.
  • Φέρουν διαπιστωμένη χαμηλή ποιότητα σπέρματος και επιθυμούν να συγκεντρώσουν ένα ικανοποιητικό απόθεμα αναπαραγωγικού υλικού από πολλαπλές λήψεις.
  • Εκτίθενται συστηματικά σε σπερματοτοξικούς παράγοντες στο χώρο διαβίωσης ή εργασίας τους, π.χ. χημικές ουσίες, ακτινοβολίες, υψηλές θερμοκρασίες.
  • Επιθυμούν να τεκνοποιήσουν σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα και θέλουν να εξασφαλίσουν το αναπαραγωγικό τους δυναμικό από οποιαδήποτε δυσμενή συνθήκη, ως κίνηση προνοητικότητας.

Υπηρεσίες κατάψυξης, κρυοσυντήρησης και διάθεσης καταψυγμένου σπέρματος τρίτου δότη για ετερόλογη χρήση από λήπτες που πρόκειται να υποβληθούν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγική προσπάθεια με εφαρμογή δωρεάς γαμετών.

Σκοπός μας
είναι η θετική συμβολή στην επιτυχία των ζευγαριών που αναζητούν τις υπηρεσίες μας, με επαγγελματισμό, διακριτικότητα, εχεμύθεια και ευαισθησία. Η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας αποτελεί τη φιλοσοφία της εταιρείας μας, στα πλαίσια ενός αυστηρού Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, με στόχο την αξιόπιστη και αποτελεσματική συνεισφορά στην επιτυχή αναπαραγωγική σας προσπάθεια.

Τοποθεσία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΚΙΔΟΣ 24 (2ος όροφος) ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, 11526 ΑΘΗΝΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ.: 211 4100064, ΚΙΝ.: 6932 717773, E-MAIL: info@cryogonia.gr

Το επιστημονικό προσωπικό

Δρ Λίνα Α. Ευγενή
Δρ Λίνα Α. ΕυγενήΒΙΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ CEO
Βιολόγος της Αναπαραγωγής, απόφοιτη του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Philosophy από το University of Nottingham UK, διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ειδικευμένη στην εξέταση συμβατικών και λειτουργικών σπερματολογικών παραμέτρων, στην κρυοσυντήρηση σπέρματος και ορχικού ιστού, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της Εργαστηριακής Σπερματολογίας. Πιστοποιημένη ως εκπαιδεύτρια από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE) για τη βασική ανάλυση σπέρματος, συμμετέχει ενεργά στη διενέργεια εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ως ομιλήτρια σε συνέδρια και ως συγγραφέας επιστημονικών άρθρων. Το πρώτο της βιβλίο τιτλοφορείται: ‘Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ’ (εκδόσεις ΒΗΤΑ, 2010).
Γιώτα Μπαγουράκη
Γιώτα ΜπαγουράκηΒΙΟΛΟΓΟΣ
Αριστούχος απόφοιτη του Βιολογικού Τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικευμένη στις τεχνικές αξιολόγησης των συμβατικών και λειτουργικών σπερματολογικών παραμέτρων, καθώς επίσης και σε όλο τα φάσμα των λειτουργικών διαδικασιών της κρυοσυντήρησης και επεξεργασίας του ανδρικού σπέρματος. Ενεργό μέλος του τομέα προαγωγής επιστημονικού έργου της Τράπεζας Σπέρματος ‘ΚΡΥΟΓΟΝΙΑ’, με συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που αφορούν στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και ειδικότερα στην εργαστηριακή σπερματολογία. Πιστοποιημένη από την ESHRE για τη διενέργεια της Βασικής Ανάλυσης Σπέρματος (Σεπτέμβριος 2016). Αποτελεί μέλος του συστήματος Εσωτερικού Ποιοτικού Ελέγχου της Τράπεζας Σπέρματος ‘ΚΡΥΟΓΟΝΙΑ’, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των προτύπων ISO9001:2008 και ΕΝ15224:2012.
Μελίνα Μαρκογιαννάκη
Μελίνα ΜαρκογιαννάκηΒΙΟΛΟΓΟΣ
Απόφοιτη του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υποψήφια κάτοχος τίτλου Master στην «Αναπαραγωγική και Αναγεννητική Ιατρική» της Ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδευόμενη στις εργαστηριακές τεχνικές αξιολόγησης των συμβατικών και λειτουργικών παραμέτρων σπέρματος, καθώς και στη μεθοδολογία της κατάψυξης, κρυοσυντήρησης και επεξεργασίας των σπερματοζωαρίων. Αποτελεί μέλος του συστήματος Εσωτερικού Ποιοτικού Ελέγχου της Τράπεζας Σπέρματος ‘ΚΡΥΟΓΟΝΙΑ’, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των προτύπων ISO9001:2008 και ΕΝ15224:2012.
Ιωάννα Γρηγορίου
Ιωάννα ΓρηγορίουΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Απόφοιτη του St. George College, Τμήμα English-Greek Executive Secretarial and Administration Course for Personal Assistants (P.A.s), με πολυετή εμπειρία στο χώρο της Γραμματειακής Υποστήριξης σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Μέλος της ομάδας της Κρυογονίας από το 2018 ως υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης. Πιστοποιημένη Executive Assistant από το 2015. Αποτελεί μέλος του συστήματος Εσωτερικού Ποιοτικού Ελέγχου της Τράπεζας Σπέρματος ‘ΚΡΥΟΓΟΝΙΑ’, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προτύπου ΕΝ15224:2012.
Αλέξης Σακελαρόπουλος
Αλέξης ΣακελαρόπουλοςΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στα Θεωρητικά Μαθηματικά από το ίδιο Τμήμα. Μέλος της ομάδας της Κρυογονίας από το 2016, ως υπεύθυνος διακίνησης και εξωτερικής επικοινωνίας. Πιστοποιημένος για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών διακίνησης των δειγμάτων, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ15224:2012.

Ο χώρος μας