Ποιοί είμαστε

Η ‘ΚΡΥΟΓΟΝΙΑ’ είναι Τράπεζα Κρυοσυντήρησης βιολογικού υλικού, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της Κατάψυξης και Κρυοσυντήρησης σπέρματος από το 2012. Στελεχώνεται από ειδικευμένους επιστήμονες στον τομέα της Εργαστηριακής Σπερματολογίας, με πολυετή πείρα, αποκτηθείσα σε έγκριτα κέντρα της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Αντικείμενό της αποτελεί η παροχή υπηρεσιών κατάψυξης, κρυοσυντήρησης και διάθεσης ανδρικού σπέρματος για ομόλογη ή ετερόλογη χρήση.

Είναι μια Ελληνική Τράπεζα Σπέρματος, ο σχεδιασμός και η λειτουργία της οποίας βασίζεται σε προδιαγραφές Ευρωπαϊκού τύπου. Οι εγκαταστάσεις της περιλαμβάνουν ειδικό χώρο δειγματοληψίας και σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις ελέγχου, κατάψυξης και κρυοσυντήρησης των δειγμάτων.

Η ΚΡΥΟΓΟΝΙΑ παρέχει:
Υπηρεσίες κατάψυξης και κρυοσυντήρησης σπέρματος για ομόλογη χρήση, σε περιπτώσεις ανδρών, οι οποίοι:

  • Πρόκειται να εκτεθούν σε τοξικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες ή να υποβληθούν σε χειρουργικές ή άλλους είδους ιατρικές θεραπείες (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες), που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στη γονιμότητα.
  • Πρόκειται να υποβληθούν σε μεθόδους ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (σπερματέγχυση–εξωσωματική γονιμοποίηση) με τις συζύγους τους και αδυνατούν να παράσχουν το δείγμα σε προγραμματισμένο χρόνο ή ενδέχεται να απουσιάζουν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
  • Έχουν ήδη υποβληθεί επιτυχώς σε θεραπεία βελτίωσης της ποιότητας του σπέρματος με πιθανά μη διατηρήσιμα αποτελέσματα.
  • Πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργική συλλογή σπερματοζωαρίων από όρχι ή επιδιδυμίδα, εφ’όσον η διαδικασία επιτύχει τη λήψη επαρκούς ποσότητας σπερματοζωαρίων.
  • Φέρουν διαπιστωμένη χαμηλή ποιότητα σπέρματος και επιθυμούν να συγκεντρώσουν ένα ικανοποιητικό απόθεμα αναπαραγωγικού υλικού από πολλαπλές λήψεις.
  • Εκτίθενται συστηματικά σε σπερματοτοξικούς παράγοντες στο χώρο διαβίωσης ή εργασίας τους, π.χ. χημικές ουσίες, ακτινοβολίες, υψηλές θερμοκρασίες.
  • Επιθυμούν να τεκνοποιήσουν σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα και θέλουν να εξασφαλίσουν το αναπαραγωγικό τους δυναμικό από οποιαδήποτε δυσμενή συνθήκη, ως κίνηση προνοητικότητας.

Υπηρεσίες κατάψυξης, κρυοσυντήρησης και διάθεσης καταψυγμένου σπέρματος τρίτου δότη για ετερόλογη χρήση από λήπτες που πρόκειται να υποβληθούν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγική προσπάθεια με εφαρμογή δωρεάς γαμετών.

Σκοπός μας
είναι η θετική συμβολή στην επιτυχία των ζευγαριών που αναζητούν τις υπηρεσίες μας, με επαγγελματισμό, διακριτικότητα, εχεμύθεια και ευαισθησία. Η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας αποτελεί τη φιλοσοφία της εταιρείας μας, στα πλαίσια ενός αυστηρού Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, με στόχο την αξιόπιστη και αποτελεσματική συνεισφορά στην επιτυχή αναπαραγωγική σας προσπάθεια.

Τοποθεσία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΚΙΔΟΣ 24 (2ος όροφος) ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, 11526 ΑΘΗΝΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ.: 211 4100064, ΚΙΝ.: 6932 717773, E-MAIL: info@cryogonia.gr

Το επιστημονικό προσωπικό

Δρ Λίνα Α. Ευγενή
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Η Δρ Λίνα Α. Ευγενή είναι Βιολόγος Αναπαραγωγής, ειδικευμένη στην ανάλυση και κρυοσυντήρηση σπέρματος και ορχικού ιστού, με πολυετή εμπειρία στην αξιολόγηση και διατήρηση της ανδρικής γονιμότητας.

Μέσω προηγμένων εφαρμογών στην εργαστηριακή διαχείριση του ανδρικού σπέρματος, παρέχει εκσυγχρονισμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες σε ζευγάρια με ανδικό παράγοντα υπογονιμότητας, αλλά και γυναίκες χωρίς σύντροφο, που επιθυμούν να βιώσουν τη χαρά της μητρότητας.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο είχε εισαχθεί πρώτη μεταξύ των υποψηφίων του έτους της. Στη συνέχεια, φοίτησε με υποτροφία στην Ιατρική Σχολή του University of Nottingham της Μεγάλης Βρετανίας, από την οποία απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο Master δι ερεύνης (M.Phil), με επιβλέποντα καθηγητή τον Prof. Simon Fishel, πρωτοπόρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης και δημιουργό της μεθόδου SUZI (Sub zonal Insemination). Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών, εκπαιδεύτηκε στο ανδρολογικό εργαστήριο του κορυφαίου νοσοκομείου της Αγγλίας Queen’s Medical Centre, στις τεχνικές αξιολόγησης των βασικών και λειτουργικών παραμέτρων, καθώς και στις εφαρμογές της κρυοσυντήρησης σπέρματος και ορχικού ιστού.

Είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και επιστημονική συνεργάτιδα του Μεταπτυχιακού Τμήματος Σπουδών με τίτλο ‘Ανθρώπινη Αναπαραγωγή’, στο οποίο συμμετέχει από την έναρξη της λειτουργίας του, με διαλέξεις και πρακτικές εργαστηριακές εκπαιδεύσεις.

Εργάζεται από το 1995 στον χώρο της Εργαστηριακής Σπερματολογίας, ως ιδρυτικό στέλεχος και διευθύντρια του ανδρολογικού εργαστηρίου της μεγαλύτερης και πρώτης πιστοποιημένης τράπεζας σπέρματος της Ελλάδας. Είναι υπεύθυνη του συστήματος διασφάλισης ποιότητας, σε συνεργασία με το πρόγραμμα Εξωτερικού Ποιοτικού Ελέγχου της ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology).

Κατέχει πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE) ως εκπαιδεύτρια για τη βασική ανάλυση σπέρματος.

Στο πλαίσιο της επιστημονική της δράσης, συμμετέχει ενεργά στη διενέργεια εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ως ομιλήτρια σε συνέδρια και ως συγγραφέας επιστημονικών άρθρων και συγγραμμάτων, εκ των οποίων το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε το 2010 με τίτλο ‘Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ’.

Μέρος των ερευνητικών της μελετών περιλαμβάνεται στο 6ο Εγχειρίδιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ανάλυση και Επεξεργασία του ανδρικού σπέρματος (6th Edition of the WHO laboratory manual for the examination and processing of human semen) (2021), αποτελώντας την πρώτη Ελληνική συμμετοχή στα νέα παγκόσμια όρια αναφοράς για τις βασικές σπερματολογικές παραμέτρους.

Δήμητρα Κουμάση
Δήμητρα ΚουμάσηΒΙΟΛΟΓΟΣ, M.Sc.
Απόφοιτη του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Science στην «Ανόργανη Βιολογική Χημεία» του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του ιδίου Πανεπιστημίου. Εκπαιδευμένη στις τεχνικές αξιολόγησης των συμβατικών και λειτουργικών παραμέτρων σπέρματος, καθώς επίσης και στις διαδικασίες κατάψυξης, κρυοσυντήρησης και επεξεργασίας του σπέρματος. Αποτελεί μέλος του συστήματος Εσωτερικού Ποιοτικού Ελέγχου της Τράπεζας Σπέρματος ‘ΚΡΥΟΓΟΝΙΑ’, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των προτύπων ISO9001:2008 και ΕΝ15224:2012.
Μελίνα Μαρκογιαννάκη
Μελίνα ΜαρκογιαννάκηΒΙΟΛΟΓΟΣ
Απόφοιτη του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υποψήφια κάτοχος τίτλου Master στην «Αναπαραγωγική και Αναγεννητική Ιατρική» της Ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδευμένη στις εργαστηριακές τεχνικές αξιολόγησης των συμβατικών και λειτουργικών παραμέτρων σπέρματος, καθώς και στη μεθοδολογία της κατάψυξης, κρυοσυντήρησης και επεξεργασίας των σπερματοζωαρίων. Αποτελεί μέλος του συστήματος Εσωτερικού Ποιοτικού Ελέγχου της Τράπεζας Σπέρματος ‘ΚΡΥΟΓΟΝΙΑ’, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των προτύπων ISO9001:2008 και ΕΝ15224:2012.
Ιωάννα Νίνου
Ιωάννα ΝίνουΒΙΟΛΟΓΟΣ, Ph.D
Απόφοιτη του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από την Ιατρική σχολή Αθηνών στο τομέα Παθολογίας-Φυσιολογίας. Εκπαιδευμένη στις εργαστηριακές τεχνικές συμβατικών και λειτουργικών παραμέτρων για την αξιολόγηση του σπέρματος, καθώς επίσης και στις μεθόδους κατάψυξης, κρυοσυντήρησης και επεξεργασίας των σπερματοζωαρίων. Αποτελεί μέλος του συστήματος Εσωτερικού Ποιοτικού Ελέγχου της Τράπεζας Σπέρματος ‘ΚΡΥΟΓΟΝΙΑ’, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των προτύπων ISO9001:2008 και ΕΝ15224:2012.

Τα διοικητικά στελέχη

Ιωάννα Γρηγορίου
Ιωάννα ΓρηγορίουΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ
Απόφοιτη του St. George College, Τμήμα English-Greek Executive Secretarial and Administration Course for Personal Assistants (P.A.s), με πολυετή εμπειρία στο χώρο της Γραμματειακής Υποστήριξης σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Μέλος της ομάδας της Κρυογονίας από το 2018 ως υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης. Πιστοποιημένη Executive Assistant από το 2015. Αποτελεί μέλος του συστήματος Εσωτερικού Ποιοτικού Ελέγχου της Τράπεζας Σπέρματος ‘ΚΡΥΟΓΟΝΙΑ’, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προτύπου ΕΝ15224:2012.
Χρήστος Καραχάλιος
Χρήστος ΚαραχάλιοςΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Απόφοιτος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά (Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής) με πολυετή εμπειρία στη διαχείριση και marketing κατηγοριών και μηχανικής πωλήσεων σε πολυεθνικό περιβάλλον. Αποτελεί μέλος της ομάδας της Τράπεζας Σπέρματος ‘ΚΡΥΟΓΟΝΙΑ’ από το 2019 ως υπεύθυνος Επικοινωνίας και Ανάπτυξης Υπηρεσιών. Εντάσσεται στο σύστημα Εσωτερικού Ποιοτικού Ελέγχου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των προτύπων ISO9001:2008 και ΕΝ15224:2012.

Ο χώρος μας